2024 TÜRKİYE MATEMATİK YARIŞMASINDA EVRENSEL KOLEJ TÜRKİYE BİRİNCİS...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

“Türkiye Matematik Yarışması’” Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin birlikte organize ettiği, Türkiye’deki matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışmasıdır. Yarışmanın amacı; Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin derslerde edindikleri matematiksel bilgi ve becerileri geliştirmek ve Ulusal düzeyde matematik bilgisinin ve matematik sevgisinin sorular yoluyla yaygınlaştırılmasıdır.

Türkiye Matematik Yarışması ön eleme sınavları sonucunda 5 öğrencimiz ön elemeyi geçerek finale kalmıştır. Ankara’da  20 Nisan'da yüz yüze yapılan ön eleme sınavı sonuçlarına göre kendi kategorisinde 11.sınıf öğrencilerimizden Ahmet ERHAN AVCI 1.ci olarak finallere katılmaya hak kazanmıştır. 

 

FİNALİST OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ

ADI

SOYADI

OKULU

Sınıfı

Yarışmanın Adı/Konusu

DERECE

AHMET ERHAN

AVCI

EVRENSEL KOLEJ

11

MATEMATİK

FİNALİST

KAĞAN ENGİN

TAN

EVRENSEL KOLEJ

5

MATEMATİK

FİNALİST

MEHMET BATUR

KIL

EVRENSEL KOLEJ

8

MATEMATİK

FİNALİST

CEMRE

SAMANCI

EVRENSEL KOLEJ

3

MATEMATİK

FİNALİST

ÖZGÜN

URKUT

EVRENSEL KOLEJ

6

MATEMATİK

FİNALİST

 

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Koordinatörü Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Ayrıca başta Amerika, Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen birçok proje yarışmasına başvuruların yapıldığı, projelerinin bu yarışmalardan finale kalarak büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY olimpiyatta finale kalan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.

 


Paylaş:

Etiketler: